12 de març 2024

Congo i Africa del SudOest. De Kinshasa a CapeTown

 

Nou viatge a l'Àfrica. El centre del continent en que van nàixer els humans és l'últim racó que es va cartografiar. Els mapes del segle XIX encara tenien un buit al immens bassal del riu Congo. Ara, per preparar aquest viatge no ens han faltat llibres, música, mapes ni consells.


Després de llegir tot el que hem trobat, sembla que ho sabem tot. En arribar veurem que no sabem res.

Conxita i jo volarem aquest dimecres a Kinshasa, via Cairo. Tornarem a principi de maig des de Cape Town, via Istanbul. El Ramadà, la Pasqua i el principi de la primavera els passarem al Equador i l'hemisferi austral.

La idea és viatjar en transports locals per cinc països. RDC o Congo-Kinshasa, RC o Congo Brazzaville, Angola, Namibia i Sudàfrica. També navegar, si trobem la manera, pel riu Congo des de Kisangani. Més a l'est no podrem anar pel conflicte que es viu a la regió del Kivu, que ens ha obligat a renunciar al volcà Nyaragongo als Virungas.


El centre d'Àfrica és l'últim que els blancs vam explorar. Ara tenim mapes al telèfon.

Àfrica és el nostre passat i el nostre futur. La meitat dels nens que naixen al món son africans i ciutats com Kinshasa, Luanda o CapeTown tenen alguns dels creixements més grans del món. Caminant, llegint, escoltant, conversant en francés, portugués o anglès, esperem entendre-ho una mica. Intentarem explicar-ho en català, castellà o llengua de signes, però no serà fàcil perquè cada resposta crea noves preguntes.

Fins aviat.

alfonssort.blogspot.com

1 comentari: