22 d’oct. 2012

Singapur, speed dating i love cruises organitzats per l'estat.

Barcelona te vols diaris cap al Orient. La majoria amb Qatar i Emirates i parada a Doha o Dubai. El meu vol cap a Singapur surt de Barcelona amb minoria d'europeus. Pocs catalans, incloent-hi un andorra que seia al meu canto i que va sovint a moltes de les capitals asiatiques.
A Doha, la capital de Qatar, la primera sorpresa. Creia que dient que era del Barça em convidarien a qualsevol cosa. Pero el duty free del aeroport es l'unic del mon que no te samarretes del Barça. En canvi tenia algun merchandasing del Madrid. Que espabili el Sandro que entre Qatar i Eurovegas ens han de treure del pou!!.
Singapur es especial. Tenien un problema. Pobres i superpoblats. La solucio ve ser donar incentius a les families amb pocs estudis per esterilitzárse. A les noies universitaries els incentius eren perma que tinguessin fills. Despres el problema va ser la caiguda de la natalitat. La solucio va ser que l'estat crees una agencia per organitzar "creuers del amor" i "speed dating". Despres diem que les politiques socials d'Europa no son sostenibles !!!



Singapur es ric i funciona com un relotge. Al avio ja t'avisen que esta prohibit entrar al pais chiclets i armes de foc, i que la pena per entrar drogues es la de mort.
Comparteixo dormitori amb varios nois xinesos i malais. I amb en Misha.
En Misha es serbi i treballa de tecnic de manteniment de ltelevisio en un creuer del Carib. Fa cinq anys que esta embarcat en creuers. Despres va a Tailandia, Istanbul, Budapest, Serbia i Carolina del Sur a on torna a embarcar.
En Misha tenia 15 anys quan va començar la guerra a Iugoslavia i 23 quan el bombardeig de Belgrado. M'ho ha explicat tot sopant en un restaurant de carrer a Chinatown.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada