6 de nov. 2013

Als Andes importa més l'alçada que el temps i els problemes venen a on no els esperes.

El vol d'Avianca ha sortit amb molt retràs però el vent de cua al Atlàntic ha permès agafar la connexió a Bogota i arribar a La Paz a les 2 de la nit. Als Andes l'alçada és més important que el temps i els 4000 metres de La Paz es noten. Correr per l'aeroport de Bogotá, que està a 2.600 metres també.
Bolivia si que va bé. Es 4 vegades més pobre que l'Argentina i 3.5 vegades que Xile. A Europa no hi ha aquestes diferencies entre veïns, però Bolivia creix i amb Evo Morales fa 8 anys que es estable. El president te un nivells d'acceptació del 56% després de governar 8 anys. Això a Europa és inimaginable.
En els  primers 150 anys d'independència de Bolivia, el promig per govern era menys d'un any.
De moment tot be, excepte que l'eina per actualitzar el blog des de el iPad falla, suposo que son coses de la nova versió del sistema operatiu!.
Escric desde el telefon i ja veure si ho puc arreglar. Crec que l'hauré de canviar per un altre que és diu Blogsy, però amb la qualitat de xarxa de que disposo pot ser una temeritat.
La Paz és la única ciutat del món en que les classes altes viuen en els barris baixos. La ciutat s'enlaira de manera desordanada fins als 4.000 metres de El Alto, que és una població annexa.
Els conquistadores la van fundar a on està perquè està una mica més protegida del rigorós clima del altiplà i perquè estava en la ruta del transport de la plata de Potosí fins a Lima.
Bolivia es un descobriment per als joves viatgers. L'alberg LOKI em costa 5€, hi ha més de 100 persones, quasi tots joves. El meu dinar d'avui, Fricasé de chicharrones i suc de durazno,en una paradeta del mercat, ha costat 3€, El sopar, en una petita casa de comidas prop del alberg, 1,1 €.
Avui en aquest irreal alberg es celebra un intent d'atemptat al Parlament anglès fa 400 anys per un catòlic que es deia Guy Fawkes. Es la historia de la màscara de la peli V de Vendetta. Com que l'alberg el porta un irlandès, ha fet una barbacoa per celebrar-ho. Molts es passegen per l'alberg, un enorme hotel de da 150 anys amb mínima restauració, amb la màscara.
El Che també va venir a Bolivia a canviar el sistema, però no era el mateix.
El seu atractiu turístic seguirà creixent. Aquest gener el Dakar farà algunes etapes de les curses de motos i cotxes, però no camions, per el Salar de Uyuni, al sud de Bolivia.
Demà a Tiwanaku, bressol d'un milenari imperi anterior als inques i amb molt encara per explorar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada