19 de maig 2012

Bosc de pedres i sous de 500€

Standard & Poors opina sobre la salut financera, i la UNESCO opina sobre la salut cultural. Te una llista de llocs als que dona un AAA+ i molts estan al sur de la Xina.
A Shilin, un poble a 80 km de Kunming n'hi ha un. Un bosc de roques que fan un laberint amb "arbres" de mes de 30 metres. Es un terreny karstic, en que la dissolució per l'aigua de parts d'antics fons marins a creat paisatges impressionants. Al sud de Xina n'hi ha molts, i aquest bosc, com els voltants de Guilin en son un.






Al autobus local en que hi he anat estava ple, i m'assento al canto d'una noia xinesa. Jo era l'unic turista i segurament ella la unica que parlava inglés, aixi que era una predestinació.
Estudiant de Computer Science a Chengdu. Va escollir Chengdu pero no Programadora. No li agradava pero com que no hi havia noies, l'hi van enviar. Ho fara be perque te "caràcter" de programadora. Filla unica i els pares l'animen a que viatgi. Va tenir una beca d'un any a Viena i va aprofitar per visitar 24!!! Paisos europeus. Amb un pressupost xines, hauria d'estar al Guiness. A temps perduts va estudiar alemany. Opina que els europeus son bastant poc treballadors, pero els brasilers ho son mol, perquè la seva companya d'habitació a Viena ho era i treballava mes que ella!!!.
Ja te feina per quan acabi. A Lenovo no la van acceptar, a Adobe!! No li va interessar perquè el horari era de tarda/nit per compatibilitzar-ho amb els californians. Microsoft o Google diu que tot el que fan a Xina es revisar coses, segurament no s'en fien de la protecció intel·lectual.
Començara a una empresa xinesa a Pequin, que es a on te els seus pares. Fan Apps amb un sistema de gestio de fitxers. Diferent pero compatible amb Dropbox. El primer any cobrara 500€ l'any. La empresa esta obligada a pagar per les "5" assegurances. Suposo que vol dir jubilació, salut, etc... Pero es un tema que no la preocupa.
L'empresa te 20 treballadors, com moltes de les de nova creació. No utilitzen Facebook sino una cosa xinesa que es molt popular entre universitaris. YouTube no es pot accedir, pero aparentment hi ha solucions per tot.
Aquest crack amb dificultats de comunicació, segurament viatja amb un pressupost de menys de 10€ per dia, que li deuen pagar els seus pares, mentre estudia de tot.


Una cosa especial a Kunming son els massatges al carrer. Els fan cecs i al lloc del centre en que estan instal·lats, hi ha cua i hi posen una energia que impressiona.

1 comentari:

  1. Bona nit Alfons, estem el Manel i jo preparant la ruta Tolosana pel proper mes de juny i seguint el teu blog apassionadament et passem uns consell d'un col.lega del Manel
    una abraÇada
    1 - Adquirir un llibre de frases en xinès. El Phrasebook de la Lonely Planet és molt útil.

    2 - Mirar en una web fiable l’horari de trens.

    3 - Imprimir els horaris de tren que considereu més interessants. Els trens poden anar plens i si heu de variar vostre horari, us serà útil saber quin és el proper en sortir.

    4 - Escriure en un paper el nom de la ciutat de destí, si és possible en xinès, el número del tren, la data (mm/dd/aa) i el caràcter o dibuix corresponent al tipus de seient o llitera que hagueu decidit.

    Recomanem llitera dura per a les distàncies llargues, veritablement és molt còmode i no és “dur”.

    5-Feu cua davant la finestreta i ensenyeu el paper.

    Si tot va bé, no trigareu més de cinc minuts a obtenir els vostres bitllets de tren.

    I recordeu que en els trens venen begudes i fideus liofilitzats.

    ResponElimina