10 de maig 2012

El viatge comença quan has de comprar un billet de tren i ningu t'enten

Arribar a una ciutat en avio i anar en metro al lloc on dorms no te merit. La diversió comença quan has d'anar a un dels 4 aeroports de Shanghai sense bitllet reservat per anar a Hangzhou. L'aeroport es com la nova terminal del aeroport, pero totalment ple de gent. Tot funciona i molt ràpid. Els xinesos son molt disciplinats i es la única manera de que tot funcioni amb tanta gent. Averiguar quin mostrador, quina cua i com es diu en xines "Un billet d'anada cap a Hangzhou". Després a la porta d'accés a la teva via. Obre 15 minuts abans i en 12 minuts ha de pujar tothom. Puntual i a 300 km/h.


Perquè Hangzhou?. Te el Llac del Oest que es un destí de viatges de boda. Es molt maco però a la Xina hi ha 36 llacs que es diuen "Llac del Oest".
Fa dos mesos, tornant d'Etiopia, esperàvem a mitjanit l'avio cap a Roma. Addis Abeba esta a 2600m d'alçada i es la tercera capital mes alta del mon. Tots els avions surten al vespre perquè amb l'alçada l'aire es poc dens, pero amb el fred de la nit, es millor per als reactors. A aquella hora sortien 7 avions. Tres cap a Europa, que anaven a Paris, Londres i Roma. Quatre cap a la Xina, que anaven a Beijing, Shanghai i DOS!!! Cap a Hangzhou. Per a un etiop sens dubte Hangzhou es la capital del mon i doble a totes les competidores. La causa era segurament que la majoria de les empreses xineses que treballen a Etiopia eren d'aquesta regió, que es diu Zhejiang i que es de les mes riques i desenvolupades de la Xina.


No n'hi ha per tant, però els 15 kilometres de volta del llac s'ho valen. El millor els karaokes espontanis i el mes estrany la filera de concessionaris de Ferrari, Maserati i Porsche !!!.


Segueixo sense poder veure el blog. Son les màgies d'aquesta Gran Muralla cibernètica d'una sola direcció. Si algú llegeix això i ha comentat o preguntat alguna cosa, ho contestaré quan pugui o em deixin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada